Wat te doen?

De veelzijdigheid van Aalst 

Aalst | Vergeet je nooit

De Aalsterse Grote Markt met zijn vele monumenten kan menig cultuurliefhebber bekoren. Het Schepenhuis is het oudste bewaard gebleven schepenhuis van de Lage Landen en de belforttoren is door de UNESCO erkend als werelderfgoed. Bij Aalstenaars is de toren beter bekend als de 'tettentoeren'.

In het hartje van de stad biedt de verkeersvrije winkel- en wandelzone soelaas voor koop- en kijklustigen. En wie een rustpauze nodig heeft, moet zeker de Aalsterse vlaaien (erkend Vlaams streekproduct!)  proeven.

Aalst is tevens een rivierstad en bestaat niet zonder scheepvaart. Aan de Denderkaai scheep je in voor een boottochtje op de Dender.

Aalst biedt naast een ruime keuze aan wandel- en fietsroutes ook rondleidingen met gids en activiteiten voor groepen.

Evenementen

Wie Aalst zegt, denkt aan "Oiljst Carnaval".  80 Aalsterse carnavalgroepen werken het hele jaar door naar dit driedaagse bruisende gebeuren. De stoet waarin humor en satire centraal staan moet je dan ook zeker gezien hebben. Je kan altijd de sfeer gaan opsnuiven in het carnavalmuseum of in de werkhallen waar de praalwagens worden opgebouwd. 

Cirk! Aalst is en blijft een laagdrempelig openlucht-zomerfestival dat zich richt op een breed publiek: jong, oud, families met kinderen, gerichte festivalbezoekers, circusliefhebbers of toevallige passanten.

Maandag volgend op de Parijse aankomst van de Tour de France is Aalst het mekka van de wielersport, want dan wordt in onze stad het eerste naTourcriterium gereden.

Parkies - In de maanden juli en augustus wordt het Aalsterse stadspark iedere maandagavond the place to be voor iedere muziekliefhebber.  

De Pikkeling is een gratis toegankelijke oogstfeest dat jaarlijks in één van de Faluintjesgemeenten Baardegem, Herdersem, Meldert en Moorsel plaatsvindt rond een hoeve.


Eten en Drinken

In Aalst is het bakken van vlaaien een oude traditie. Ze worden gemaakt met mastellen (soort broodje met kaneel), die bijzonder geschikt zijn voor vlaaien.  Helemaal niet vergelijkbaar met de vlaaien uit Lier of de vlaaien uit naburige gemeenten die vervaardigd worden met peperkoek.

Ander lekkers uit de streek: Aalsterse ajuintjes (pralines in de vorm van een ajuin), 

Aalsterse jenevers, gins en likeuren

Ondinneke bier 

Ondinneke praline.Meer informatie: 

Website, privacy en cookie disclaimers